Nieuws

25 januari 2022

Subsidie Groene Bedrijventerreinen

Werk je op een bedrijventerrein in Zuid-Holland, willen jullie de werkplek vergroenen en daar meer over leren? Daar kan je nu tot € 5.000 provinciale subsidie aanvragen! 

De natuur kan helpen om je fitter en vrolijker te voelen tijdens een werkdag. Het heeft een positief effect op je creativiteit en concentratie. Bovendien verlaagt het je stressniveau. Zowel je werk als je gezondheid krijgen dus een positieve boost wanneer je natuur een plek geeft in je werk.

Maar dan moet er wel natuur zijn! En daarnaast is het belangrijk om te weten hoe je daar gebruik van kan maken tijdens je werkdag. Om dat mogelijk te maken start Provincie Zuid-Holland begin 2022 een subsidieregeling waarmee je als bedrijf tot €5.000 kan ontvangen om een natuurlijke werkomgeving in te richten en een training te volgen over hoe je natuur in je werkdag kan integreren of hoe je zo’n plek met collega’s kan onderhouden. Lees hier voor meer informatie.

Lees verder

5 oktober 2021

SDE++ subsidie voor ondernemers weer gestart!

Van plan om een installatie te bouwen waardoor minder CO2 vrijkomt?

Minder CO2 dan bij de standaard toegepaste systemen voor elektriciteit-, warmte- en gasproductie? Of wil je een installatie realiseren om CO2 af te vangen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie, de SDE++.

Met deze regeling helpt de overheid bedrijven en (non-)profitinstellingen bij het verminderen van de CO2-uitstoot.

De regeling is open van 5 oktober 9:00 uur tot 11 november 17:00 uur 2021.

Kijk op https://maakgoudaduurzaam.nl/items/sde-subsidie-voor-ondernemers-weer-gestart voor meer informatie.

Lees verder

23 september 2021

Afsluiting A12 van Utrecht richting Den Haag

Van maandag 27 september 21.00 uur tot 7 oktober 05.00 uur is de A12 van Utrecht richting Den Haag helemaal afgesloten tussen Oudenrijn en Nieuwerbrug. De weg is dicht vanwege groot onderhoud. Verkeer richting Den Haag wordt omgeleid via de A2, A9 en A4. Verkeer richting Rotterdam via de A2, A27 en A15. Lokaal verkeer wordt via gele informatieborden omgeleid. De extra reistijd kan oplopen tot 60 minuten. Ook de verbindingswegen en op- en afritten op dit stuk van de A12 zijn afgesloten. U kunt van maandag 27 september 21.00 uur tot woensdag 29 september 12.00 uur wel de oprit Woerden richting Den Haag gebruiken. Vanaf woensdag 29 september 12.00 uur is deze gesloten en kunt u gebruik maken van de oprit Nieuwerbrug. Tussen Nieuwerbrug en Reeuwijk zijn wel minder rijstroken beschikbaar. Meer informatie vindt u op de website van Rijkswaterstaat.

Lees verder

15 april 2021

Verbetering entree naar Goudse Poort

De entree naar het bedrijvenpark Goudse Poort beter bereikbaar en zichtbaar maken voor autoverkeer vanaf de A12. Dat is de kern van het plan waarover het college van B&W op dinsdag 30 maart een besluit nam.

De toegangsweg naar het bedrijvenpark Goudse Poort vanaf de A12 is een smalle weg achterlangs een tankstation. Voor automobilisten is het vaak niet duidelijk dat het om een afrit gaat. Om de entree te verbeteren wil het college onder andere de afrit verbreden met een halve meter en deze voorzien van bebording en belijning. Ook stellen zij voor om de parkeerhaven en het informatiebord weg te halen en de ANWB-borden te vervangen bij de afrit aan beide richtingen van de snelweg. Het bedrijvenpark wordt vanaf de weg beter zichtbaar zonder de ecologische hoofdstructuur van het gebied aan te passen. Dat betekent dat het niet nodig is om bomen te kappen.

Lees verder